محصول به سبد خرید اضافه شد
0

روزی چند ساعت برای کنکور درس بخوانیم؟

دسته‌بندی: مقالات
تاریخ: 13 تیر 1403
بازدید: 12
چگونه برنامه ریزی اصولی داشته باشیم؟ روزی چند ساعت برای کنکور درس بخوانیم؟

الان فکر کردی میخوام بهت چند تا عدد و ارقام بگم که اگه اینا ساعت مطالعت نباشه موفق نمیشی؟ یا حتی فکر کردی میخوام بگم باید خودتو برای روزی 14-15 ساعت درس خوندن اماده کنی؟ نه جانم! میخوام بهت یه سری نکات بگم که خودت بدونی چه ساعت مطالعه ای ایده آل توعه. پس ما آخر این مقاله متوجه میشیم که روزی چند ساعت برای کنکور درس بخونیم و ساعت مطالعه رتبه برتران کنکور رو مقایسه میکنیم تا موفق بشیم.

در تحقق یه هدف که منتهی به موفقیته هزاران عامل دخیل اند. که تو باید بدونی هر قدم چه تاثیری تو آیندت داره…

پس با من همراه شو.

ساعت مطالعه بالا مهم و تاثیر گذاره اما تنها عامل موفقیت نیست. بلکه از اون مهمتر کیفیت مطالعه است چه بسا ۱۰ ساعت پشت میز به کتاب و دفترات نگاه کنی اما فقط ۲-۳ ساعت مطالعه مفید داشته باشی.

پس افزایش کمیت مطالعه تنها در کنار افزایش کیفیت تاثیر گذاره.

همونطور که خودت هم میدونی . قطعا تا حالا مصاحبه هاشون وخوندی میدونی افرادی که قبل از تو این راه و رفتن و موفق شدن میتونن تجربه های ارزشمندی برات داشته باشند. تو مصاحبه با اکثر رتبه برتر ها می‌شنویم که قطعا ساعت مطالعه بالایی داشتند. اما مگه تو میتونی در همون ابتدای راه مثل یه رتبه برتر با تجربه درس بخونی؟

قطعا نه پس چطور؟ بیا پایین بگم بهت

هنگامی که برنامه ریزی درست و اصولی داشته باشی نه تنها از درس خوندن خسته نمیشی بلکه برات لذت بخش میشه.همین برنامه ریزی هم برای خودش اصولی داره.

از تعادل بین دروس تخصصی و عمومی بگیر تا تشریحی و تستی خوندن و بهترین ساعت مطالعه و هزار داستان دیگه که میگم برات…

اگر تنها تصمیم بگیری روزی یک الی دو درس بخونی شاید روزای اول دووم بیاری اما بعدش نه!

دیدم داوطلبانی که میگن ما یه روز فقط یه درس و می‌خونیم وزودتر تموم میشه و…  بعد مدتی کلا از درس زده میشن باتوجه به هدفت تعادلی بین همه دروس باید برقرار باشه.در هر روزباید اکثر درس هارو مطالعه کنی تا یکنواختی یک درس اذیتت نکنه و به اصل تنوع پایبند باشی. وقتی مثلا از فیزیک که درسی محاسباتی و مفهومی به سراغ زیست میری که همچین فضایی نداره حال و هوات عوض میشه.

یه جورایی هم فاله هم تماشا!

حالا که اهمیت امتحانات نهایی در هر پایه به چشم میخوره و بهتر از من میدونی بهتره در هر سال تحصیلی برای این مسئله چاره کنی.

اگر دانش آموزی،میتونی از درسی که معلمت همون روز تدریس میکنه تمرین های تشریحی حل کنی یا تست بزنی. اینطور هم تشریحی خوندی وهم تستی ،و در آخر هر هفته به جمع بندی و مرور مطالب. خونده شده بپردازی.

اما اگر فارغ التحصیلی …

میتونی ابتدا دروس تخصصی را بصورت مفهومی و تشریحی بخونی و سپس برای اینکه مهارت تست زدنت بالاتر بره تستی هم کار کنی.

البته که ساعت مطالعه فارغ التحصیلا بخاطر مدرسه نرفتن ممکنه بالاتر باشه اما  نمی‌شه گفت دانش آموزای بیچاره گناهی کردن .

دانش آموزا شما هم با راهکار هایی می تونین ساعت مطالعه خودتون و بالا ببرین. تایم هایی که تو مدرسه بیکار هستین با تمرین های تشریحی و تستی میتونید از تایم مرده روزتون استفاده کنید.

در روز حتما تایم های مرده خودتون و پیدا کنید و سعی کنید درآن زمان ها از دفترچه های جیبی استفاده کنید مثه زمانی که منتظر اتوبوس یا سرویس هستین استفاده کنید.

اگر تصمیم به درس خوندن میگیری قطعا باید خودت رو براش آماده کنی.

در هر رشته و هر پایه ای متناسب با توانایی و هدفت ساعت مطالعه ات متفاوته اما بهرحال اگر در رشته خودت بهترین رشته و دانشگاه رو میخوای قطعا باید به بهترین ساعت مطالعه خودت برسی.

چرا میگم خودت

چون اگه ساعت مطالعه شخصی سازی نشه و از روی چشم و هم چشمی باشه دردسر ساز میشه!؟

به تقلید از هر دوستی مشاوری و.‌. میخوای ۱۶-۱۴ ساعت درس بخونی اما نمیتونی چون شاید توان مفیدت ۱۰-۱۲ ساعت درس خوندن باشه اگه کمتر از اون بخونی احساس ناامیدی و سرخوردگی میکنی و درس خوندن برات ملال آور میشه اگه بیشتر هم بخونی مستمر نیست باید ساعت مطالعه استمرار و پیوستگی داشته باشه تا به هدف اصلی برسی.

بهتره درس خوندنت رو از اوایل صبح ساعت7-8 شروع کنی تا بازدهی خوبی داشته باشی.      

درس هایی که به دقت و تمرکز بالایی نیاز دارن مثل ریاضی و فیزیک یا فنون را باید در اوایل صبح که مغز استراحت کرده و هوشیاره بخونی.

بعد از یه استراحت ساعت 10 تا 12 برای یادگیری مطالب جدید بهتره و مغز هوشیاری خوبی داره اما بعدش تا ساعت 3 مغز نیاز به استراحت داره و موقع ناهاره

ساعت 3 به بعد حالا مغز اماده شده تا دروس حفظی رو بخونه چون در این زمان کارایی حافظه بلند مدت مغز دوبرابرساعات دیگس

بقیه ساعت ها بستگی به بازدهی ات ساعات خوبی اند ولی باید توجه داشته باشید که در وقت استراحت بین دروس به هیچ عنوان سراغ گوشی نری یا روی مبل نخوابی چون انرژی برای تایم بعدی از دست میدی.

در هر برهه ای از زندگیت همیشه به این فکر کن که هر عملی که انجام بدی خودت نتیجه اش رو می بینی اگر در این سن نوجونی که اینقدر پرشور و هیجان هستی. به فکر اینده هستی و براش تلاش میکنی تو واقعا فوق العاده ای.

امیدوارم در تمام لحظه لحظه های زندگیت همیشه روبه جلو حرکت کنی و موفق باشی.

“چون دانا نماید به کاری درنگ

          به پیروزی آرد جهانی به چنگ

                          همه کارها در فرو بستگی

                                       گشاید ولیکن به آهستگی”                                                                                  فردوسی

ویتامین بوک

دیدگاه‌ها

Melika در 14 تیر 1403 گفته:

کامل و مفید بود ممنون

پاسخ

    ویتامین بوک در 14 تیر 1403 گفته:

    از توجه شما سپاسگزاریم

    پاسخ

رفتن به بالای صفحه

تمامی حقوق این سایت متعلق به تیم ویتامین بوک می باشد.