محصول به سبد خرید اضافه شد
0

صفر تا صد انتخاب رشته انسانی

دسته‌بندی: مقالات
تاریخ: 22 مرداد 1402
بازدید: 151

در این مقاله ما به چه مواردی می‌پردازیم؟

_ مقدمه‌ای دربارۀ انتخاب رشته و اهمیت آن

_ معرفی چندی از رشته‌های دانشگاهی انسانی

_  تحلیل و بررسی جز به جز کارنامه اولیه کنکور 

_ توضیح تاثیر معدل به طور دقیق 

_ توضیح دوره ها و انواع دانشگاه‌ها و شهریه‌ی آنها 

_  زمان انتخاب رشته و تمدید آن  

_ توضیح درباره دفترچه انتخاب رشته انسانی و قوانین انتخاب رشته 

_ انواع سهمیه‌ها در انتخاب رشته کنکور 

­_ روش‌های پذیرش در دانشگاه 

_ تاثیر بومی‌گزینی در انتخاب رشته + معرفی ناحیه و قطب‌بندی‌ها

_ انتخاب‌رشتۀدانشگاه‌های با شرایط خاص فرهنگیان،امام صادق،صداوسیما و…

_ انتخاب رشته ( انتخاب رشته از طریق  کنکور /  از طریق سوابق تحصیلی  )

_ نحوۀ پُر کردن فُرم انتخاب رشته و نوشتن کُد رشته‌ها ( اهمیت چیدمان  )

_نحوه انتخاب رشته در سایت سنجش 

_ارائه چند نمونه قبولی در رشته‌های مختلف 

مقدمه‌ای دربارۀ انتخاب رشته و اهمیت آن

دو موضوع که همواره ذهن انسان را مشغول می‌کند، فکر به گذشته و آینده است.

 چرا انسان همواره به این دو موضوع فکر می‌کند؟ زیرا مهم‌ترین اتفاق زندگی‌اش در بستر گذشته و آینده است. آنچه که ما در حال انتخاب می‌کنیم و تن به انجام آن می‌دهیم، آینده ما را متاثر می‌سازد؛ هر چه این انتخاب و تصمیم‌گیری عمیق‌تر و سرنوشت‌سازتر، تاثیر آن نیز وسیع‌تر است.

  انتخاب‌رشتۀ کنکور یکی از مهم‌ترین تصمیم‌گیری‌ها در دورۀ جوانی‌ست.

انسان عاقل قدم‌هایش را درست می‌گذارد؛ دقت می‌کند که تا حدامکان از خطا و اشتباه مصون باشد؛ برای انتخاب‌ها و تصمیماتش ارزش قائل است و با بی‌اهمیتی از کنار آن‌ها عبور نمی‌کند؛ هوشمندانه انتخاب می‌کند و از همراهان و تجربه‌دیدگان آن موضوع کمک می‌گیرد.

 هر ساله دانشجویانی  دیده می‌شود  که به علت نارضایتی از  رشتۀ  خود ( به دلیل انتخاب نادرست ) به دنبال تغییر رشته، تغییر دانشگاه، انتقالی‌ و مسائلی از این قبیل هستند؛ زیرا در زمان انتخاب رشته نتوانستند آنچنان که باید درست انتخاب خود را انجام دهند و خود را درگیر پیچیدگی‌های انتقالی، هزینه‌های بیهودۀ انصراف و… میکنند. این موضوع حتی می‌تواند برای پسران نیز سخت‌تر باشد زیرا خدمت سربازی را در پیش دارند. پس درست انتخاب کنید.

دو کار مهمی که باید بعد از اعلام نتایج اولیه انجام دهید:

بررسی دقیق کارنامه اولیه ( جلوتر دربارۀ آن مفصل صحبت خواهیم کرد)
مطالعه‌ی کامل دفترچه انتخاب رشته 

معرفی چندی از رشته‌های دانشگاهی انسانی

یکی از دلایل اضافه کردن این بخش به مقاله، آشنایی بچه‌های خوب انسانی با رشته‌‌های دانشگاهی زیر مجموعۀ علوم انسانی‌ست. طبق صحبت‌هایی که با چندی از بچه‌های انسانی داشته‌ام، نتوانسته بودند علاقۀ خود را پیدا کنند یا صرف آشنایی با رشته‌های تاپ مجبور به انتخاب همان‌ها و بیان علاقۀ خود از میان آن‌ها بودند؛ برای آشنایی بیشتر به معرفی این رشته‌ها می‌پردازیم.

با آنکه حدود ۸۰ رشتۀ زیر شاخۀ علوم انسانی را نام بردیم ولی همچنان رشته‌های دیگر نیز هستند و ادامه دارد 

تحلیل و بررسی جزء به جزء کارنامۀ اولیۀ کنکور

قسمت۱: در قسمت اول اطلاعات شخصی شما نوشته شده؛ آن‌ها را کامل بررسی کنید؛ و مطمئن شوید اطلاعات وارد شده صحیح هستند.

قسمت ۲: در قسمت دوم درصدهای کنکور شما نوشته شده.

قسمت ۳: ما در این مقاله از بروزترین و جدیدترین کارنامۀ کنکور استفاده کرده‌ایم که کارنامۀ نوبت اول کنکور ۱۴۰۲، میشود؛ سازمان سنجش هنوز رتبه‌ها را اعلام نکرده و قسمت سوم ما حاوی رتبه در سهمیه، رتبه کشوری، تراز شما و… می‌شود.

نحوه تاثیر معدل در کنکور 1402 به بعد 

تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۲ به صورت قطعی  و میزان آن 40 درصد است. طبق گفته‌های سازمان سنجش احتمالاً این میزان تاثیر در کنکور 1403 به 50 درصد می‌رسد. این تاثیر معدل بر اساس نمرات دروس عمومی و تخصصی در امتحانات نهایی است.

تاثیر ۴۰ درصدی تنها برای کنکور ۱۴۰۲ است و این تاثیر در سال‌های بعد تغییر خواهد کرد. همانطور که بیان شد این تاثیر قطعی و مستقیم است؛ یعنی اگر شما نمرات بالایی را کسب کرده باشید، تاثیر مثبت و کمک‌کننده و اگر نمراتتان پایین باشند، تاثیر منفی می‌گذارد.

توضیح دوره‌ها و انواع دانشگاه‌ها و شهریه‌های آن‌ها

دوره کاردانی: همان فوق دیپلم است؛ کوتاه‌ترین مقطع تحصیلی در دانشگاه‌های کشور، که پیش نیاز آن دیپلم متوسطه  یا مدرک پیش دانشگاهی است.

تعداد واحد‌های درسی در دوره کاردانی حداقل۷۲ تا حداکثر۹۵

طول سال‌های تحصیل دو الی سه سال

سقف مجاز تحصیل در این دوره سه سال و نیم

شیوه‌های دوره کاردانی پیوسته یا ناپیوسته است 

دوره کارشناسی: همان لیسانس

طول سال تحصیل  معمولاً ۴ سال

شیوه‌های تحصیل در دورۀ کارشناسی  پیوسته / ناپیوسته

دورۀ کارشناسی ارشد: همان فوق لیسانس یا به طور اختصار ارشد .

شرط ورود داشتن مدرک کارشناسی یا لیسانس  سپس شرکت در 

 آزمون ورودی این دوره و درصورت قبولی اشتغال به تحصیل در دانشگاه. 

دوره تحصیلات تکمیلی : شامل مقاطع کارشناسی ارشد ( فوق لیسانس ) و دکتری

انواع دانشگاه‌ها

روزانه: بدون شهریه است و رتبه بالاتری نسبت به دوره شبانه نیاز دارد. دانشجویان دوره روزانه به دلیل بهره‌ مندی از بودجه دولت، بعد از اتمام تحصیلات، بر اساس منطقه و دانشگاهی که در آن تحصیل کرده‌ اند بین ۴ تا ۸ سال تعهد خدمت دارند و فقط بعد از گذراندن آن می‌توانند اصل مدرک خود را از دانشگاه دریافت کنند. پذیرش روزانه اکثراً از طریق کنکور سراسری است و در تعداد محدودی نیز بدون کنکور اقدام به جذب دانشجو می‌کند تمام رشته های انسانی در این دانشگاه موجود هستند . ظرفیت پذیرش اکثر رشته ها  نیز به دانشگاه روزانه اختصاص دارد. هزینه تحصیل رایگان دارد، ولی برای خوابگاه باید هر ترم شهریه پرداخت کند. همچنین دارای اساتید مجرب کشوری است.

شبانه: دارای دو شهریه ثابت در هر ترم و شهریه متغیر بر حسب تعداد و نوع واحدها دارد، میزان شهریه دانشگاه شبانه بستگی به رشته تحصیلی دارد.

دانشجویان در دوره شبانه در کلاس‌های مشابه دوره روزانه  شرکت می‌کنند و در مدرک تحصیلی آن‌ها شبانه بودن قید نمیشود گاهی برخی از دانش‌آموزان که می‌ خواهند شانس خود را در کنکور سال بعد برای قبولی در رشته یا دانشگاه بهتری امتحان کنند، دوره شبانه را انتخاب می‌کنند. این دسته از دانشجویان حتی می‌توانند یک ترم مرخصی بگیرند تا دوباره در کنکور شرکت کنند. دانشجویان دوره شبانه دانشگاه دولتی از سهمیه خوابگاه برخوردار نمیباشند. اعتبار مدرک دانشگاه شبانه تقریبا برابر اعتبار مدرک دانشگاه روزانه می‌ باشند.

دوره‌های مجازی دانشگاه‌ها:

از طریق کنکور سراسری انجام می‌شود و داوطلبان در صورتی که مجاز به انتخاب رشته نشوند می‌توانند بر اساس سوابق تحصیلی یا بدون کنکور در دانشگاه‌های آزاد یا پیام نور به صورت مجازی ثبت نام کنند. دانشگاه مجازی از طریق سیستم اینترنت و کلاس مجازی است اما پرداخت شهریه‌اش همانند دانشگاه شبانه است.

پردیس خودگردان ( دانشگاه‌های بین الملل ): ( فعلا برای رشته انسانی پذیرش ندارد )

  • زیر نظر دانشگاه‌های دولتی
  • دریافت شهریه ( دارای شهریه ثابت و متغیر _ هر ساله بین ۱۰ تا ۱۵ درصد شهریه متغیر دستخوش تغییر می‌شود )
  • تحصیل در این دانشگاه از دو طریق شرکت در کنکور و دیگری شرکت در آزمون اختصاصی پردیس‌های خودگردان است. )
  • قبولی در این دانشگاه به شیوۀ متمرکز است. ( متمرکز و نیمه متمرکز پایین توضیح داده شده. )

تفاوت نیمسال اول و دوم  ورود به دانشگاه‌ها:

در واقع تفاوت بین نیمسال اول و دوم در زمان آن‌هاست؛ نیمسال دوم دانشگاه‌ها از بهمن آغاز می‌شود، که با توجه به تقویم آموزشی، به دانشگاه مراجعه می‌کنید و ثبت نام را انجام می‌دهید.

تفاوت دیگر در رتبه‌های قبولی‌ست، طبیعتاً نیمسال دوم برای کسانی بهتر است که شانس قبولی کمتری در نیمسال اول دارند، برای مثال کنکوری رشتۀ انسانی با رتبۀ ۱۳ هزار در نیمسال دوم شانس بیشتری برای قبولی دارد تا نیمسال اول.

در روبه‌روی بعضی از کدرشته‌ها، نیمسال دوم نوشته، که یعنی ورودی این رشته از نیمسال دوم ( یعنی بهمن ماه ) است.

زمان ثبت نام برای ورودی نیمسال دوم  همان مهرماه باید برای ثبت نام اولیه اقدام کنید.

توضیح دربارۀ دفترچه راهنمای انتخاب رشتۀ انسانی و قوانین انتخاب رشته

سازمان سنجش هر ساله، بعد از اعلام نتایج اولیۀ کنکور دفترچه راهنمای انتخاب رشته کنکور را منتشر می‌کند؛ خواندن این دفترچه برای هر کنکوری‌ای که می‌خواهد انتخاب رشته کند واجب است. لازم به ذکر است که این دفترچه هر سال جدید و بروز می‌شود و طبیعتاً شما نمیتوانید با دفترچه انتخاب رشتۀ سال قبل انتخاب رشتۀ امسال خود را انجام دهید. برای مثال دانشگاه تهران در سال 1401 در رشتۀ حقوق 120 نفر دانشجو پذیرفت  این در حالی بود که در سال 1400 ظرفیت رشتۀ حقوق این دانشگاه ، 70 نفر بوده. بنابراین منتظر بارگذاری دفترچه راهنمای انتخاب رشته از طرف سازمان سنجش باشید سپس آن را مطالعه کنید.

این دفترچه شامل دو فصل است که نمودار آن پایین‌تر آمده.

در این دفترچه تمامی کد رشته های با آزمون یا صرفا بر اساس سوابق تحصیلی قید شده و چیزی به نام << کد رشته های مخفی نداریم و کلاهبرداری بیش نیست>> 

در این دفترچه راهنما به طور دقیق کارنامۀ کنکور را توضیح می‌دهد و ابهامات را برطرف می‌کند. اما کار اصلی ما با جداول رشته‌های تحصیلی گروه آزمایشی انسانی است؛ یعنی دانشگاه و استان مربوطه ، کد رشته ها ، ظرفیت آقایان و بانوان هر رشته ، دوره تحصیلی ( روزانه یا شبانه؟ ) نیمسال اول یا دوم و نحوه پذیرش ( با آزمون یا صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی ) است.

داوطلبان می‌توانند ۱۵۰ کدرشته را متناسب با علایق و سلایق خود انتخاب کنند، ( اما قوانین و قواعدی دارد که جلوتر توضیح داده می‌شود. )

از آنجایی که شرایط و ضوابط انتخاب رشتۀ دانشگاه آزاد به صورت جداگانه انجام می‌شود، بنابراین دفترچه ای جداگانه نیز برای آن منتشر می‌گردد. ( 100 تا آزاد + 150 تا دولتی )








روش‌های پذیرش در دانشگاه:

 

 

 

روش متمرکز: پذیرش در یک مرحله انجام می شود. پذیرش یا به صورت با آزمون و یا به صورت صرفا با سوابق تحصیلی می باشد. بعضی از دانشگاه‌های خاص مثل فرهنگیان و امام حسین علیه السلام و …. قبل از اعلام نتایج از داوطلبان مصاحبه‌هایی را به عمل می آورند ولی چون نتیجه قبولی همزمان با اعلام نتایج نهایی می باشد، پذیرش آنها متمرکز قلمداد میشود  اگر عنوان شده باشد که در نوبت اول پذیرش می شوید، مهر ماه به سر کلاس خواهید رفت و اگر عنوان شود که نوبت دوم می‌باشید، از بهمن ماه به سر کلاس خواهید رفت. این نوبت دوم با نوبت دوم به معنی شبانه فرق دارد و با آن اشتباه نگیرید .

 

روش نیمه متمرکز: نتایج به صورت قطعی و یکجا با سایر رشته ها اعلام نمی شود. یعنی پس از انجام مصاحبه‌ها  و معاینات و سایر مراحل، ارزیابی انجام می شود و سپس قبولی شما در اوایل دی یا بهمن  اعلام می شود. اگر شما رشته ای را به صورت متمرکز قبول شده باشید در آن ثبت نام می کنید و بعد که اعلام شد در رشته های نیمه متمرکز پذیرفته شده اید از آن رشته انصراف و رشته نیمه متمرکز را در بهمن ماه ثبت نام می کنید. یعنی عملاً در هر صورت شما از بهمن ماه دانشجو خواهید شد . کسانی که از قبولی متمرکز خود راضی هستند بهتر است برای انجام مصاحبه نیمه متمرکز نروند چون در صورت قبولی برای خود مشکل درست می کنند و باید به سراغ رشته نیمه متمرکز بروند، چون قبولی انها در رشته متمرکز لغو میشود . بهتر است انتخاب های نیمه متمرکز را همیشه در بالاترین الویت‌ها  قرار دهید اگر به آنها علاقه مند هستید زیرا اگر به آنها علاقه‌مند باشید ولی آنها را در اولویت های پایین تر بگذارید ممکن است رشته های بالاتر از آن را پذیرفته شوید و در نتیجه اصلا به مصاحبه دعوت نخواهید شد  زیرا نسبت به رشته ای قبل از آن ابراز تمایل نموده اید. زمانی دعوت به مصاحبه می شوید که اولا انها را انتخاب کرده باشید و در ثانی در اولویت های بالاتر از ان پذیرفته نشده باشید . 

 دانشگاه فرهنگیان ، متمرکز است و تنها رشته نیمه متمرکز آن  ( آموزش علوم ورزشی ) می‌باشد.

پذیرش بر اساس سهمیه: پذیرش بر اساس سهمیه است. ( دربارۀ سهمیه‌ها بالاتر صحبت کردیم. )

تاثیر بومی‌گزینی در انتخاب رشته + معرفی ناحیه و قطب‌بندی‌ها

سازمان سنجش برای بحث بومی‌پذیری این ظرفیت را به ۸۰ درصد افزایش داده و حدود ۲۰ درصد از رشته‌های مربوطه متعلق به داوطلبان غیربومی می‌باشد.

مواردی که سبب افزایش بومی گزینی از طرف سازمان سنجش شده:

کاهش مشکل رفت و آمد
جلوگیری افت تحصیلی
خوابگاه 
دوری از خانواده

گزینش بومی در رشته‌های تحصیلی مختلف به صورت استانی، ناحیه‌ای، قطبی و یا گزینش کشوری ( بدون بومی‌گزینی ) می‌باشد.

رشته‌هایی که در بیشتر دانشگاه‌های کشور موجود هستند>>>>>>گزینشِ بومی استانی

دانشگاه فرهنگیان  >>>>> بومی‌گزینی استانی

رشته‌ای در دانشگاه‌های یک ناحیه از چند ناحیه همجوار >>>>>>> پذیرش بومی قطبی

( قطب: چند ناحیه مجاور هم یک قطب بومی تشکیل می‌دهند. )

گزینش در دوره‌های روزانه >>>>>>> استانی یا ناحیه‌ای یا قطبی یا کشوری

پذیرش در دوره‌های نوبت دوم (شبانه) و نیمه حضوری >>>>>> گزینش بومی استانی

پذیرش غیردولتی و غیرانتفاعی  >>>>>>> گزینش بومی ناحیه‌ای

دوره‌های مجازی و پردیس خودگردان >>>>>>> گزینش به صورت کشوری

پیام نور>>>>>>> برای ۷۰ درصد رشته‌های در واحدهای هر شهرستان از داوطلبان بومی ۳۰ درصد ظرفیت پذیرش به داوطلبان شهرستان‌های تحت پوشش آن مرکز آموزشی تعلق خواهد گرفت.

 

نحوۀ بومی‌گزینی در رشته‌های پرطرفدار مثل حقوق، روانشناسی و…: به صورت ۶۰ به ۴۰ است؛ یعنی ۶۰ درصد ظرفیت هر بوم به داوطلبان بومی اختصاص دارد.

رشته‌های گروه آزمایشی رشتۀ انسانی:

•دبیری ادبیات فارسی      • دبیری الهیات        • دبیری جغرافیا

• دبیری عربی                • دبیری تاریخ         • دبیری علوم‌اجتماعی

•دبیری راهنمایی و مشاوره  • آموزش ابتدایی      • آموزش تربیت‌بدنی

•آموزش کودکان استثنائی   • امور تربیتی ( رشتۀ جدید )

دانشگاه فرهنگیان، دانشگاهی زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم در حال فعالیت است و نقش آن تربیت معلم و آماده‌سازی نیروهای مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش است.

 

چند نکته : 

  • درصورتی که بیماری شما به تشخیص پزشک مخصوص، مانع انجام وظیفه نشود، ایرادی نخواهد داشت. ( نگران نباشید! بنا به استان، اکثر استان‌ها سخت نمی‌گیرند. )
  • ظرفیت قبولی فرهنگیان از رشتۀ انسانی حدود 12 هزار نفر است که این عدد هر ساله متفاوت است.
  • نام دانشکده‌های فرهنگیان در کشور پردیس است، مثلاً پردیس شهید مفتح تهران، پردیس شهید چمران تهران، پردیس شهید کمالوند خرم‌آباد و…

سوالی که پیش می‌آید این است که آیا این پردیس‌ها، همان پردیس‌های خودگردان هستند؟ خیر؛ کاملاً با هم متفاوت‌اند و با شنیدن نام پردیس فرهنگیان اصلاً فکر نکنید که دانشگاه آزاد است، فرهنگیان کاملاً دولتی است و تنها نام دانشکده‌هایش پردیس است. فرهنگیان آزاد یا بدون کنکور نداریم! ( پردیس به یک دانشکده از دانشگاه بزرگ گفته می‌شود. )

  • دانشگاه‌های فرهنگیان تک جنسیتی است.
  • طول مدت تحصیل شما در فرهنگیان، مثل بقیه رشته‌ها ۴ سال است.

( معادل ۸ ترم )

 حقوق این دانشگاه طبق حکم صادر شده 7/950/000 است که برای دانشجویان ترددی 25 درصد کسری و برای دانشجویان خوابگاهی 45 درصد کسری دارد. ( حکم هرساله افزایش پیدا می‌کند )

مراحل : 

بعد از قبولی مراحل مختلفی را طی می‌کنید، به شبکه بهداشت شهرتان مراجعه می‌کنید، زیرا تاییدیه باید از سوی آن‌ها باشد، سپس اقداماتی از جمله آزمایش خون، تست اعتیاد ( ادرار )، تست شنوایی و… را انجام می‌دهید.

در مصاحبه عقیدتی ، سوالات دینی از شما پرسیده می‌شود؛ توصیه می‌شود قبل از ورود به به محل مصاحبه، آمادگی لازم را داشته باشید.

قبل از مصاحبۀ دوم در زمان و مکانی متفاوت ، تست بینایی، اندازه‌گیری وزن و قد، پرسش دربارۀ داشتن بیماری‌های خاص با حضور دکتر متخصص در همان محل مصاحبه انجام می‌شود و سپس به اتاق مصاحبه می‌روید.
مصاحبه دوم روانشناسی  است؛ که از شما درباره شیوه تدریس ، انتقاد به نظام آموزشی و …. سوال پرسیده میشود
در مواقعی با شما بحث میکنند تا شدت کنترل خشم یا واکنش شما را بررسی کنند 

در مصاحبه عقیدتی، یک مصاحبه کننده و در مصاحبه روانشناسی سه الی چهار نفر حضور دارند.

در کل نگران نباشید و با خونسردی بروید و اصلا به خودتان سخت نگیرید، آنقدرها هم که بیان شد سخت نمی‌گیرند و ما فقط اصول کار را بیان کردیم.

مراحل ثبت نام : 

۱_ ورود به سامانه دانشگاه امام صادق علیه السلام 

۲_ در قسمت ثبت نام، کد ملی  خود را وارد نمایید؛

۳_ پرداخت هزینه  ثبت نام ( ۲۳ هزارتومان که البته افزایش می‌یابد )؛

۴_ وارد کردن مشخصات فردی ، شامل آدرس دقیق، معدل‌ها، نام و کد مرکز پیش‌دانشگاهی یا همان مدرسه
( در بالای کارنامه تحصیلی شما درج شده. )؛

۵_ پس از تایید مشخصات، رمز عبور و کد رهگیری در پایان ثبت نام نمایش داده می‌شود.
( این کدرهگیری و رمز عبور را نزد خود نگه دارید ) 
البته شما باید در هنگام ثبت نام کنکور اعلام علاقه مندی به پذیرش در این دانشگاه را ثبت کرده باشید 

زمان ثبت نام برای این دانشگاه از اواخر فرودین تا اواسط اردیبهشت ماه است.

دانشگاه امام صادق دو پردیس جداگانه برادران و خواهران  دارد، بنابراین تک جنسیتی است و می‌شود گفت که برای افراد مذهبی نوعی مزیت محسوب می‌شود. دانشگاه امام صادق در حال حاضر شش دانشکده دارد که برای برادران تا کارشناسی ارشد و دکتری  و برای خواهران در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می‌پذیرد.

لیست دانشکده‌های دانشگاه امام صادق:

  • دانشکده الهیات، معارف اسلامی و ارشاد
  • دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد
  • دانشکده معارف اسلامی و حقوق
  • دانشکده معارف اسلامی و سیاسی
  • دانشکده معارف اسلامی و فرهنگ و ارتباطات
  • دانشکده معارف اسلامی و مدیریت

تحصیل در این دانشگاه هیچ هزینه ای ندارد در قبال تحصیل ، متعهد به خدمت در دانشگاه و نظام جمهوری اسلامی است . دانشجویانی که به صورت غیر انتفاعی اقدام به ثبت نام و تحصیل  می‌نمایند با توجه به نوع رشته و مقطع تحصیلی، ملزم به پرداخت شهریه خواهند بود 

مصاحبه و نحوه گزینش : 

از میان داوطلبان معرفی شده، چند برابر ظرفیت توسط سازمان سنجش به منظور شرکت در آزمون شفاهی گزینش دانشگاه امام صادق دعوت به عمل می‌آورد.معدل کتبی دیپلم و نمره کل‌نهایی آزمون سراسری به عنوان اصلی‌ترین

معیارهای سنجش آزمون شفاهی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

روند مصاحبه: مصاحبه به صورت شفاهی است و بخش‌های مختلفی دارد. در پایان مصاحبه مجموع نمرات کسب شده، معیار تعیین وضعیت داوطلب است.

ابتدا داوطلب چند آیه از قرآن کریم تلاوت می‌کند و پس از آن مصاحبه‌گران ( ۳ یا ۴ نفر ) کار خود را شروع می‌کنند. در ادامه به برخی از سوالات بیان شده، می‌پردازیم.

 

جداولی که در بالا ارائه شد ، شیوه کار دانشگاه های گزینشی و مصاحبه ای است که اسامی اونها در جدول زیر ارائه شده است .

حال بعد از توضیح اطلاعات تکمیلی به بحث انتخاب رشته رسیدیم.

مواردی که باید در انتخاب رشته به آن‌ها نهایت توجه خود را کنید:

علاقه
رتبه و تراز
رشته‌هایی که محتمل است با توجه به رتبه خود بیاورید
توجه به قبولی‌های سال قبل
ظرفیت جذب دانشگاه‌ها

اطلاعات خود را دربارۀ انتخاب رشته بِروز کنید، متاسفانه بسیاری از مشاوران پر ادعا هنوز از برخی قوانین جدید و حذف برخی از قوانین قدیمی مطلع نیستند و اطلاعاتشان قدیمی است.

علاقه مهم است،اما واقع بین باشید که آیا رتبۀ شما با علاقه‌تان همخوانی دارد یا نه، اصلاً احساساتی انتخاب رشته نکنید و دربارۀ هر رشته‌ای که مدنظردارید شرایط کامل را بسنجید.

به این سوالات نزد خودتان پاسخ دهید و شرایط را کامل بسنجید:

۱_ به رشته‌ای را علاقه دارید؟ ( علاقه / بدون توجه به رتبه )

۲_ چه رشته‌ای را مدنظر دارید؟ ( واقع بینی / با توجه به رتبه )

۳_ آیا نوع دانشگاه( دولتی / آزاد ) برای شما با توجه به علاقه‌تان مهم است یا نه؟

۴­_ آیا توانایی ادامۀ تحصیل در شهر دیگر ( خوابگاهی شدن ) را دارید؟

بعد از پاسخ به این سوالات و آنالیز اولیه نزد خود به یک نتیجۀ بهتر و جامع‌تر برای انتخاب‌هایتان می‌رسید.

شما ۱۵۰ انتخاب برای دانشگاه دولتی و حداکثر ۱۰۰ انتخاب برای دانشگاه آزاد دارید که دفترچه راهنمای انتخاب رشتۀ این دو از هم جدا است.

پذیرش با کنکور سراسری که امری مشخص است و اطلاعات تکمیلی بالاتر به طور کامل بیان شده، اما انتخاب رشته با سوابق تحصیلی برای بسیاری‌ ازداوطلبان

مبهم است و نمی‌دانند شیوۀ کار به چه صورت است؛ که پایین‌تر به آن می‌پردازیم.

پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی

1_ نوع پذیرش بدون آزمون در مدرک فارغ التحصیلی درج نمی‌شود و همچنین لازم به ذکر است که شهریه رشته های با آزمون با رشته های بدون کنکور سراسری  دوره های غیر روزانه یکسان می باشد.

2_ در سال های گذشته داوطلبانی که در ثبت نام صرفا بر اساس سوابق تحصیلی سراسری سال گذشته قبولی شان در دوره روزانه بود، از روزانه های مهر و بهمن محروم بودند درحالی درسال 1402 این مورد توسط سازمان سنجش لغو گردید ومحرومیت پذیرش و شرکت درکنکوروبدون‌کنکور دانشگاه های سراسری‌و آزاد برداشته شد.

3_داوطلبان در حال تحصیل در دوره روزانه می بایست پیش از ثبت نام در سایت سازمان سنجش و دانشگاه آزاد، از رشته محل در حال تحصیل خود انصراف می دادند که این مورد تغییر پیدا کرد و این دسته از متقاضیان می‌توانند در آزمون کنکور یا بدون کنکور ثبت نام و شرکت نمایند و در صورت کسب قبولی، از رشته خود انصراف دهند.

نحوۀ پُر کردن فُرم انتخاب‌رشته ‌و نوشتن کُدرشته‌ها ( اهمیت چیدمان )

فُرمی که در تصویر بالا می‌بینید، فُرم انتخاب رشتۀ شماست.

بریم سراغ اصل مطلب؛ یعنی اهمیت چیدمان:

1_ اگر شما انتخاب اولتان را یک رشته‌ای بگذارید که قطعاً قبول می‌شوید، انتخاب‌های بعدی دیگر میسوزند. ( حتی اگر انتخاب‌های بعدی بهتر از انتخاب اول هم باشد ) برای همین استکه از اهمیت چیدمان سخن می‌گوییم.

2_ اگر از ۱۵۰ انتخاب، حتی تا ۱۴۹ هم هیچی قبول نشوید، سنجش سراغ نفر بعدی نمی‌رود و الویت با شماست.
( یعنی یک چیز رقابتی نیست که شما بیای رشته‌ای که میخوای رو جلوتر از همۀ رشته‌ها بذاری که سریع‌تر نسبت به دیگران قبول شی. )

3_ در واقع سنجش این الویت‌ها را یکی یکی جلو می‌رود و الویت با رتبۀ بهتر است.

پس باید الویت‌ها و انتخاب رشته را چطور چید؟

4_ در چیدمان خود، رشته‌های بهتر یا به قولی تاپ را که احتمال کمتری برای قبولی دارید جلوی لیست بچینید و آن‌هایی که الویت بعدی شما هستند در انتهای لیست چیده شوند.

در چیدمان انتخاب‌هایتان باید به سه نکته توجه کنید: ( با توجه به رتبه‌ )

انتخاب‌های خوشبینانه / انتخاب‌های منطقی و واقع‌بینانه / انتخاب‌های بدبینانه

هر ۱۵۰ انتخاب را پر کنید؛ و با اطمینان خاطر این کار را انجام دهید، فقط به ۵۰ یا ۶۰ یا… انتخاب بسنده نکنید
چون ممکن است هیچکدام را نیاورید. ( ریسک نکنید. )

نحوۀ انتخاب رشته در سایت سنجش

1_ ورود به سایت سازمان سنجش و انتخاب بخش سراسری ( مطابق تصویر زیر ) 

ادامه‌ی مراحل به محض فعال شدن صفحه‌ی انتخاب رشته کنکور 1402 بارگذاری خواهد شد 

 این مطلب ارزشمند و کاربردی توسط آقای اشکان کوچکی( مشاور رشته انسانی) جمع آوری و تحلیل شده است 
 شما عزیزان میتوانید برای ارتباط و مشاوره از ایشان با شماره 09105977422 در ارتباط باشید 

ویتامین بوک

دیدگاه‌ها

محمد در 29 مرداد 1402 گفته:

ممنون .

پاسخ

    ویتامین بوک در 1 شهریور 1402 گفته:

    موفق باشید

    پاسخ

رفتن به بالای صفحه

تمامی حقوق این سایت متعلق به تیم ویتامین بوک می باشد.